пиърсинг

Работно време :

Работим само с предварително Записване в рамките на работното време!

понеделник/петък сутрин от 09.00 до 12.00 ,следобед от 13.00 до 17.30,

събота от 09.30 до 13.30,

неделя :неработен

Разписва се Информирано Съгласие за риска от след оперативни усложнения.


Кратък Ценоразпис:

включва пробиване с поставяне на стерилна медицинска обеца и обезболяване локално не инжекционно.

1). Уши, на двете уши в зависимост от системата от 2лв. до 65 лв.

2). Вежда с вкл.обеца - 30 лв.

3). Нос с вкл.обеца - 30 лв.  

4). Устна вкл.обеца - 30 лв. 

5). Език вкл.обеца - 55 лв.

6). Пъп вкл.обеца - 55 лв.

Пробиване на уши : Лоуб-мека част на ушите,лесен и не носи рискове извършва се с пистолет или хирургична игла. Разширяване на дупка,става постепенно - Флеш. Висока част на хрущяла на ухото - Хеликс. Хирургично уголемяване на дупка - Пънч. Също така Трагус, Руук, Дейт, Снъг, Индъстриъл.

___________________________________________

ГРИЖИ ЗА УШИТЕ СЛЕД ПРОБИВАНЕ:

Инфекция може да възникне, ако инструкциите за последващи грижи не са спазени.

За да не се получат инфекции, зачервявания, подувания или други усложнения се полагат следните грижи: Спете на противоположната на пиърсинга страна или по гръб, за да намалите напрежението върху него  .

 • Измийте внимателно ръцете си.
 • Почиствайте предната и задната част на ухото с физиологичен разтвор  най-малко два пъти дневно, без да сваляте обиците. След това завъртете всяка обица 2 или 3 пъти на 180 ° напред и назад. Тампоните дават възможност за почистване между ушите ви и облегалките на обеците / обеците. Оставете да изсъхне. Използвайте нов тампон за почистване за всяко ухо, всеки път. Забележка!
          Уверете се, че площта около дупките се поддържа чиста, суха и въздушна през цялото време.
      Покрийте ушите си при нанасяне на грим, спрей за коса, парфюм за разпръскване, боя за коса и др.
      Внимавайте, когато поставяте / издърпвате облекло над главата си, за да предотвратите травмирането на обеците.
 • Не използвайте, нито спирт, нито кислородна вода! Добре е да използвате и антибиотик (гентамицин унг 0.1 %, банеоцин унг , тетрациклин  унг 3%и др.), който помага срещу появата на инфекции. Използването на гел за пиърсинг или антибиотик не е задължително, но е препоръчително. Поставете гела върху пиърсинга, след което завъртете и раздвижете обецата за да влезе лекарството навсякъде в дупката. Използването на подобни медикаменти помагат срещу появата на инфекции. Те не намаляват продължителността на заздравителния процес.
 • Между почистванията ушите трябва да са сухи.
 • Не натискайте  задната закопчалката към ухото плътно . Обицата винаги трябва да бъде поставена така, че между нея и ухото да има циркулация на въздух, това ускорява оздравителния процес.
 • Не сваляйте обиците от ушите си най-малко 12 седмици .След този период може да свалите обиците си и да поставите модна бижутерия, която да бъде изработена от хирургическа стомана или от друг противоалергичен материал.
 • Пазете ушите си от лак за коса, шампоан, сапун и други препарати. След като сте взели душ, подсушете старателно ушите си .
 • Алергиите могат да се развият по всяко време на живота и пиърсингът ви прави по-уязвими към неподходящи материали като никел, злато, кобалт, епоксиди и т.н така , че се използва само най-безопасните материали.
 • Избягвайте потапянето на пиърсинга в нехигиенична вода, като езера, басейни, горещи вани и тн. Можете да използвате водоустойчива превръзка върху раната. Те са достъпни в повечето аптеки.

Материали, подходящи за кожата - дори за тези с алергия.

 • Подуване и / или зачервяване може да се появят веднага след пробиването – това е нормално. Но след няколко часа то трябва да изчезне.ПРЕПОРЪКИ:

След периода на зарастване можете да премахнете медицински обеци и да ги сменяте с други обеци. Въпреки това, кожата, която се е образувала в дупките, все още е тънка и деликатна и може лесно да се разкъсва. Отнема до една година, преди дупките да се излекуват напълно. Дупките също имат тенденция да се свиват. Медицинските обеци  са проектирани така, че дупките да са малко по-широки в началото и по този начин да не се повреждат  толкова лесно, когато сменяте обеци.

АКО НЕ ХАРЕСВАТЕ МЕСТОПОЛОЖЕНИЕТО НА ОБЕЦАТА:
Ако това се случи, не сваляйте обецата веднага, тъй като ухото ще кърви съветвам
да ги оставят за един ден, след това извадете шипа и оставете дупка зарастне.

Противопоказания за пиърсинг на ушите:

 - Разстройства на циркулацията
- Високо или ниско кръвно налягане
- История на тромбозата / емболизъм
- Епилепсия
- Бременност
- Диабет (време за оздравяване)
- Дисфункции на нервната система
- Кожни заболявания (екзема, псориазис ...)
- неотдавнашни кръвоизливи или подуване
- Белези или келоиди
- брадавици или  може да проникнете през лунички)
- скорошни операции

___________________________________________

Пробиване на устни: Горна и долна устна като точната позиция е според предпочитанията.Видове:Лоубрет,Липлейт,Медуза,Монро.

Пробиване на език : обикновено по средата на 2см. на вътре от върха, Бодилингва,Френулум.

Пробиване на нос : класическо пробиване на ноздра,нострил,както и септум,джънгъл.

Пробиване на вежда : обикновено отстрани на веждата външно вертикален ,хоризонтален,както и бридж и анти.

Пробивана на пъп :пробива се под ,над и отстрани на пъпа.

Пробиване на повърхности на кожата : сърфейс.

ГРИЖИ И РИСКОВЕ :

Измивайте ръцете си внимателно преди да докоснете обиците или ушите.Почиствайте предната и задната част на ушите два пъти дневно, без да сваляте обиците, с разтвора за почистване.След това въртете обиците 2 или 3 пъти на 180 градуса на ляво и на дясно, т.е. правете само по половин оборот като по този начин предотвратите усукването на коса около обицата в задната част на ухото. Ушите трябва да са сухи между почистванията.

Пазете ушите от лак за коса, сапун, шампоан и др. След къпане основно изплаквайте ушите си с чиста вода, след което почистете с разтвора, както е описано по-горе. Старайте се ушите ви да бъдат сухи.Не сваляйте обиците.Не си пипайте ушите и/или обиците без причина.Не избутвайте закопчалката в посока към ухото – тя трябва да стои винаги на върха на обицата. Проверявайте положението и при всяко почистване на ухото – при докосване на закопчалката повърхността й трябва да бъде гладка /върхът на обицата не трябва да стърчи/. Това показва, че обицата е РАЗХЛАБЕНА по време на оздравителния период.

ПРОБИТА ДОЛНА МЕКА ЧАСТ НА УХОТО/лоуб,флеш/:Не сваляйте обиците от ушите в продължение на 6 седмици.След 6 седмици обиците могат да бъдат свалени и заменени с други обици от същия /иглен/ тип.През първите 6 месеца след пробиването използвайте само обици от иглен тип. Иглата на тези обици трябва да бъде изработена от хирургическа неръждаема стомана или друг противоалергичен материал.Нормално е веднага след пробиването да се появи слаба болка и/или зачервяване. Това ще отмине след 48 часа при условие, че спазвате указаните грижи за ушите след пробиването. Ако се появи прекалена болка / подуване/ зачервяване/, консултирайте се НЕЗАБАВНО с вашия лекар. Ако ухото ви се е възпалило, не сваляйте обицата преди да се консултирате с вашия лекар.

ПРОБИТА ХРУЩЯЛНА ЧАСТ НА УХОТО/хеликс, руук, снъг/:Не сваляйте обиците от ушите в продължение на 12 седмици.След 12 седмици обиците могат да бъдат свалени и заменени с други обици от същия /иглен/ тип.През първите 12 месеца след пробиването използвайте само обици от иглен тип. Иглата на тези обици трябва да бъде изработена от хирургическа неръждаема стомана или друг противоалергичен материал. Поради естеството на хрущялната част, за ухото трябва да се полагат допълнителни грижи през оздравителния период. Нормално е веднага след пробиването да се появи слаба болка и/или зачервяване. Това ще отмине след 48 часа при условие, че спазвате указаните грижи за ушите след пробиването. Ако се появи прекалена болка / подуване/ зачервяване/, консултирайте се НЕЗАБАВНО с вашия лекар. Ако ухото ви се е възпалило, не сваляйте обицата преди да се консултирате с вашия лекар.

Забележка: В случай, че не спазвате “Грижите за ушите след пробиване” или не потърсите НЕЗАБАВНО лекарска помощ ако възникне проблем, може да настъпи постоянно увреждане на хрущялната част.

ПИЪРИНГ НА УСТНИТЕ/лоубрет,монро,медуза/:Зараства за около 8 седмици.

ПИЪРСИНГ НА ЕЗИКА:Зараства за 2-3 седмици.

ПИЪРСИНГ НА НОС/нострил,септум/:Зараства за 3-4 седмици.

ПИЪРСИНГ НА ВЕЖДА/вертикален,харизонтале,бридж/:Зараства за 3-4 седмици.

ПИЪРИНГ НА ПЪП:Зараства за 1 – месеца, понякога до 6 месеца.След пробиването пъпа изглежда нормално,но по късно е възможно да почервенее и да започне да отделя лимфа,след 6-8 седмици лимфата изчезва и остава червенината.

РИСКОВЕ НА ПИЪРСИНГА:Понякога,въпреки добрата хигиена има риск от инфекции,абсцес, тъканта може да изтънее и дори да се скъса водейки до белег. Контактен дерматит.

Магазин
piercing.bg
Обратно горе